panorama

Prodeco mukaan Oulun yliopiston varainhakintakampanjaan

Uuden yliopistolain mukaan yliopistot ovat jatkossa vastuussa omasta maksuvalmiudestaan ja vakavaraisuudestaan. Vaikka valtio jatkossakin huolehtii yliopistojen perustehtävien rahoituksesta, siirtyy painopiste yhä enemmän valtiolta ulkopuoliseen rahoitukseen.

Oulun yliopisto on perustanut yliopistorahaston ja käynnistänyt varainhankintakampanjan  rahaston pääoman kerryttämiseksi. Varainhankintakampanjan tavoitteena on hankkia yrityksiltä, yhteisöiltä ja yksityishenkilöiltä vähintään 20 miljoonan euron lahjoitukset. Valtio tekee 2,5-kertaisen lisäsijoituksen yliopistorahastoon yksityisiltä tahoilta saatavien lahjoitusten lisäksi.

Projektipalvelu Prodeco Oy pitää Oulun yliopiston vaikutusta koko Pohjois-Suomen kehitykselle erittäin merkittävänä - onhan yrityksessämmekin useita oppilaitoksesta valmistuineita. Tämän vuoksi olemme päättäneet olla mukana tukemassa paikallisen yliopistomme varainhankintakampanjaa. Toivomme myös, että lisäksemme mahdollisimman moni yritys näkee asian tärkeäksi ja osallistuu kampanjaan.

« Takaisin