panorama

Oulun seudulle Suomen ensimmäinen Outlet-kylä

Oulun seudulle avataan ensi vuonna Suomen ensimmäinen Outlet-kylä, Nordlett. Kohde sijaitsee Limingan Ankkurilahden alueella, Nelostien varrella, n. 20 kilometrin päässä Oulun keskustasta.

Nordlett-kylään tulee sijoittumaan 30 - 40 erillistä outlet-myymälää, joissa myydään merkkituotteiden valmistajien valikoimista poistettuja uusia tuotteita. Alennukset ovat yleensä 30 - 70 prosenttia. Edustettuna on muoti, urheilu, ulkoilu ja erä sekä kodin sisustus. Mukana on myös 3 - 5 ravintolaa, lasten sisäleikkipaikka sekä pelialue nuorisolle.

Kylä koostuu useista puurakenteisista, vaaleasävyisistä liikerakennuksista. Kokonaisuus on suunniteltu viihtyisäksi ja kylämäiseksi. Myös sään vaihtelut on huomioitu suunnittelussa.

Nordlettin pääkohderyhminä ovat Oulun seudun, Barentsin alueen ja koko Pohjois-Skandinavian asukkaat ja nelostietä Lappiin matkaavat. Myös ruotsalaiset, norjalaiset ja venäläiset halutaan houkutella Nordlettiin edullisille ostoksille. Tupoksen ABC -alue eli Ankkurilahti pysäyttää jo nykyisellään yli 2 miljoonaa asiakasta ohikulkevasta Pohjois-Suomen pääliikennevirrasta. Nordlettin Outlet on tulevaisuudessa osa kaupunkiseudun ja Pohjois-Suomen matkailukohteita ja -verkostoa.

Kohteen arkkitehtuuri- ja rakennesuunnittelusta vastaavat LTR Oy ja MiraPlan Oy. Projektipalvelu Prodeco Oy vastaa hankkeen rakennuttamistehtävistä. Lisää tietoa hankkeesta löytyy internet-sivuilta nordlett.com.

Nordlett Liminka, Miraplan Oy

Norlett Liminka, havainnekuva, Miraplan Oy

« Takaisin