panorama

Kustannusarviot

Tavoitehintalaskelma

Tavoitehintalaskelman laatiminen perustuu hankkeen tiloihin ja niiden ominaisuuksiin. Se voidaan tehdä jopa ilman suunnitelmia pelkän tilaohjelman perusteella. Tavoitehintalaskelmaa käytetään yleensä budjetoinnissa ja kustannuspuitteen asettamisessa hankkeelle. Myös erilaiset hankesuunnitteluvaiheen vaihtoehto- ja vertailulaskelmat voidaan laatia tavoitehintamenettelyn avulla.

Rakennusosa-arvio

Rakennusosa-arvio voidaan laatia jo luonnossuunnitelmien perusteella. Sen avulla voidaan tarkastaa suunnitelmien taloudellisuus ja kustannustavoitteiden mukaisuus vaiheessa, jossa mahdollisuudet vaikuttaa hankkeen hintaan ovat vielä hyvät. Nimensä mukaisesti rakennusosa-arvio laaditaan perustuen suunnitelmista mitattuihin rakennusosiin ja niiden hinnoitteluun. Sen avulla pystytään myös vertailemaan esimerkiksi erilaisten suunnitteluratkaisujen vaikutusta rakennuskustannuksiin.

Suoritepohjainen kustannusarvio

Suoritepohjainen kustannusarvio on menetelmistä tarkin, mutta myös työläin ja sen laatiminen edellyttää jo lähes valmiita suunnitelmia. Suoritepohjainen kustannusarvio perustuu esimerkiksi Talo 80 -järjestelmän mukaiseen tarkkaan suoritemäärien laskentaan sekä työ-, materiaali-, alihankinta- ja muiden panosten hinnoitteluun. Suoritepohjaista kustannusarviota käytetään yleensä tarjoushinnan asettamiseen, mutta sitä voidaan käyttää myös muuhun tarkoitukseen kun hankkeen, työvaiheen tai rakennusosan hinta halutaan määrittää tarkasti.

Ota yhteyttä tai pyydä tarjousta. Kerromme mielellämme aiheesta lisää. Lisätietoja antaa:

Ari-Matti Jänkälä, puh. 0500-581 260

Sähköpostilla: projektipalvelu@prodeco.fi

 

 

Käytämme sivustollamme evästeitä. Jatkamalla sivustolla, hyväksyt evästeiden tallentamisen laitteellesi. Lisätietoja